Gesproken TV-ondertiteling voor slechtzienden via smartphone

De Go-app

De Gesproken Ondertitels-app leest tv-ondertiteling live voor zodra de tekst onderin het tv-scherm verschijnt. Dit gaat draadloos, je hebt geen extra aansluiting nodig. Daarnaast wordt de tekst ook vergroot weergegeven. Met een simpele veegbeweging kan naar een vorige of volgende zender gezapt worden. Houd daarbij je mobile horizontaal.

Het tv-geluid blijft via het tv-toestel te horen; de app leest alleen de ondertiteling voor. Het tv-signaal wordt tegenwoordig via verschillende methoden verspreid, zoals analoog, digitaal en satelliet. Daardoor duurt het soms enkele seconden voordat het beeld en geluid bij je binnenkomen. Als de ondertiteling eerder wordt voorgelezen dan dat de tekst op tv verschijnt, dan kun je in de app een vertraging instellen. Dit kan via verticale veegbewegingen, per zender gedaan worden.

 

Gratis downloaden en proefperiode

De App voor gesproken ondertitels kan gratis worden gedownload van de Google Play Store en de Apple App Store. De eerste vier weken zijn gratis. 

Ben je al aangesloten zijn op het Webbox-platform, dan blijft de App ook na de proefperiode gratis. Ook dan dient de App wel op tijd geregistreerd te worden om gratis van de volledige functionaliteit gebruik te blijven maken.

 

Gebruik van het online Webbox-platform

De Gesproken Ondertitels-app is in eerste instantie een uitbreiding van de dienstverlening voor gebruikers van de Webbox (Webbox.nl). Gebruikers van de Webbox hebben al een abonnement en kunnen derhalve de App gratis gebruiken naast de Webbox. Aan een Webbox-abonnement kan één App ID van Android of één App ID van iOS gekoppeld worden. 

Heeft men geen Webbox, dan betaalt men voor het abonnement voor de Go-app €5,95 per maand, dat via een machtiging automatisch wordt geïnd.

 

 

“Overal ondertiteling bij me!” Lees verder